Immunerősítés tavasszal gyógynövény italok segítségével
gastro érdekesség, 2024.03.26.
Az idei Gourmet Fesztivál a mangalica és az eper tematikát kapta. Az egyes helyek olyan ételeket készítettek, amiben ez a két összetevő dominál. Jó választás!!!
2017-ben május 18-21-ig látogatható a Millenárison a Gourmet Fesztivál, ami az eper és a mangalica tematikával foglalkozik.
Ez a fesztivál nem csak egy sok étellel- és itallal foglalkozó fesztiválok között, hanem mondhatjuk, hogy központi eseménnyé nőtte ki magát az évek alatt. Ez a fesztivál a bistro / fine dining ételeket próblája közelebb hozni, ezért ne a klasszikus fesztiválételeket fogjuk itt megtalálni, hanem különlegsebbet, extrábbat. Szóval aki jókat akar enni, hozzá jó italkoat inni (ráadásul az elmúlt évekkel ellentétben jó időben), az még a hétvégén megteheti ezt a Millenárison!
A Gourmet Fesztivál hivatalos "étlapját" a weboldalukon publikálták (http://sziget.hu/gourmetfesztival/menu/), ahol összegyűjtöttök a helyek ajánlatait. De a gyakorlatban vagy adott helyekhez mennek az emberek, vagy az útközben szimpatikus ételeket kóstolják meg - és milyen jól teszik! :)
Arra fel kell készülni, hogy nem lesz elég idő mindent végigkóstolni (ennyi ételt a fesztivál teljes ideje alatt képtelenség lenne végig kóstolni :))) Viszont nem csak az idő, hanem valószínű pénzügyi akadályok is felmerülhetnek...
Mit kóstoltunk?
Onyx étterem csokoládé, eper, kardamom, lime desszertje
E miatt sem kell aggódnunk, mert legalább annyi italt (főleg borokat) árusító stand van a fesztiválon, mint amennyi étellel foglalkozó. A bor-étel párosítást ki lehet próbálni, sőt, kifejezetten kultúrált körülmények között, ahol az eldaók odafigyelnek az árujukra és a megjelenésre is!
Pállfy pincészet
A szervezők folyamatosan programokkal, előadásokkal (workshopokkal, masterclass-okkal) készültek. A gastroszínpad programját az alábbi linken lehet elérni: http://sziget.hu/gourmetfesztival/programok/gasztroszinpad/
Pénteki napot Mautner Zsófi és Jókúti "világevő" András vezette
Aki pedig nem csak hallgatni -és kóstolni- szeretne, hanem aktívan részt venni egy főzőkutzuson, az pedig az Elektorlux kék ("B" épület bejárata melletti) standjánál tudnak főzni.
Elektrolux "kék" főzőpavilonja a Millenáris "B" épületének bejárata mellett
Aki egy kicsit is érdeklődik a gasztronómia iránt, annak szerintünk nem szabad hezitálnia, ezen a fesztiválra ki kell mennie. Olyan egyedi dolgokkal találkozhat itt, amit máshol / máskor nem. A következőre meg várni kell egy évet :)
dr. Kovács T. Lóránt
További Gastro magazin cikkek
Immunerősítés tavasszal gyógynövény italok segítségével
gastro érdekesség, 2024.03.26.
Aranyérmes lett a nemzetközi versenyen a vadkovászos burgonyás kenyér
gastro esemény, 2024.03.25.
néhány tipp, hogy feldobjuk a húsvéti étkezéseket
gastro esemény, 2024.03.24.
2025-től a világörökség része lehet az olasz konyha
gastro érdekesség, 2024.03.23.
A víz világnapja (03.22.)
világnapok, 2024.03.22.
Színházak éjszakája 2024.03.23. - N28 speciális ajánlata
gastro esemény, 2024.03.21.
Paprikás csirke siker a nemzetközii diplomáciai séf-dzsemborin
gastro érdekesség, 2024.03.20.
A minőségi pesto nem csak a jómódúak kiváltsága
alapanyag, 2024.03.20.