Camelot - egy falat középkor a Balaton-parton

-
étteremkritika, 2017.09.15.

Camelot - egy falat középkor a Balaton-parton

Az Artúr király váráról elnevezett étterem az Ezüspart kedvenc vendéglátóhelyei közé tartozik. Nem csoda, hiszen innen még a nagyétkűek is elégedetten távoznak.


A siker, az idén huszonhét éves létesítmény a Palace Dance Club megálmodásával született, amelyhez azóta a közkedvelt középkori étterem, valamint egy pizzéria, fagyizó, és pálmafákkal övezett medencés kerthelyiség is épült. A Camelot korát idéző középkori étteremben minden részlet jól kidolgozott. Cégér helyett három méter magas páncéllovag-szobor csalogatja a vendégeket. A repkénnyel futatott, kőfal kerítések között kovácsoltvas gyertyatartók, hosszú asztalok és padok vannak. A fehér abrosz és az evőeszköz felejtős. Az ínycsiklandó falatokat korhű ruhákba öltözött pincérek szolgálják fel fatálakon és cserépedényekben. A hangszóróból stílusos zene szól és alkalmanként udvari muzsikusok játszanak középkori dallamokat.

 

 

 


 

A Camelot mottója: „Az evés és az ivás tartja össze a testet és a lelket, ezért jó kedvvel vegye magához az ételt és az italt.”



 

 

A fantázianevekre keresztelt fogások alapjában véve is bőségesek, de extra adagokat is kínálnak. Az ételek az udvaron lévő, fedett látványkonyhában készülnek. Az előételek közül népszerű a magyaros ízvilágú Camelot húspástétom, amihez házi fűszervaj és pirítós jár. A gulyáslevest a Balaton alapanyaga minősítést is nyert Angus marhából készítik és égetett kerámiában tálalják. A kínálatban természetesen cipós levesek is szerepelnek.

 

 

A méretes rántott hús ízében vetekszik az otthoni változattal. A lovagváró gúnár java, vagyis a faszénen sült libacomb omlós, olyan színes köretek társaságában érkezik, mint a párolt lilakáposzta, főtt kukorica és a görögdinnye. Ez az étel valóban kézzel evős változat. Desszert-vonalon, vagyis az étekvégi nyalánkságoknál olyan klasszikusok hódítanak, mint például az óriáspalacsinta, mákos guba vagy az aranygaluska. Mi az utóbbit választottuk, ketten is alig birkóztunk meg vele. A hely tulajdonosai a vegetáriánusokra és a gyerekre is gondoltak. Az apródoknak és az ifjú trónörökösöknek komplett menü az ajánlat.

 

Hasznos információk:

Árak: az előételek 980 forinttól kezdődnek, a levesek 1180 forinttól, a főételek 1880 forinttól. A desszertek ára 1050-1250 forint között mozog. A háromfogásos gyerekmenük 1980 forintba kerülnek.

Cím: Siófok, Vécsey Károly u. 20.

Nyitva: júliustól-szeptemberig, minden nap 17:00-24:00-ig.

Facebook: https://www.facebook.com/camelotkozepkorietterem

Weboldal: Camelot Étterem

Gerlachfalvy Réka

Tetszett a(z) Camelot - egy falat középkor a Balaton-parton magazin cikk? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Camelot - egy falat középkor a Balaton-parton magazin cikk? Írd meg véleményed!

További Gastro magazin cikkek

Ázsiai koktélok és snackek

Az ázsiai gasztronómia már régóta hódít világszerte, ám eddig kevés figyelem irányult a koktélokra és snackekre. Ezek a kreációk nem csak az ízlelőbimbókat kényeztetik, hanem egy képzeletbeli utazásra is csábítanak.

gastro hangulat, 2024.04.13.

Spórolj akár napi 100 percet vállalkozásodnak

Az integrált fizetési rendszerek egyre gyorsabban terjednek Magyarországon, nem véletlenül. A megoldás nagyobb hatékonyságot, gyorsabb kiszolgálást, ezáltal pedig jobb vendég- és felhasználói élményt ígér.

adminisztrátoroknak, 2024.04.10.

Carbonara

A carbonara (spagetti) egy olasz étel, amely spagetti tésztából, tojásból, pecorino sajtból, pancettából, valamint frissen őrölt fekete borssal készülő szószból áll. A szószt főzőlé felöntésével keverik össze, így a végeredmény egy krémes, gazdag tésztaétel.

világnapok, 2024.04.06.

Tojás

A tojás az egyik leggyakrabban fogyasztott és sokoldalúan felhasználható élelmiszer a világon. Nemcsak tápláló, hanem gazdag fehérjeforrás is, amely számos fontos tápanyagot tartalmaz, és sokféle módon elkészíthető. Magában hordozza a természet egyszerű, de csodálatos csomagolását, amelyben az élet új lehetőségei rejtőznek.

alapanyag, 2024.03.30.

Immunerősítés tavasszal gyógynövény italok segítségével

A tavaszi fáradtság sokaknál jelentkezik, ezért az immunrendszerük megerősítésére törekszenek. A RedPower funkcionális gyógynövényitalok kitűnő választásnak bizonyulnak ebben az évszakban, hiszen segítenek feltölteni a tél végi vitaminraktárakat, és támogatják az immunrendszer megfelelő működését.

gastro érdekesség, 2024.03.26.

néhány tipp, hogy feldobjuk a húsvéti étkezéseket

Kedvelt húsvéti receptjeink ízletesek és kiadósak, így feltétlenül helyük van az ünnepi asztalon: töltött tojás, tojáskrém, sonkás tekercs, kalács. A bevált receptek mellé egy-egy újdonság is az asztalra kerülhet, amelyet akár azok is fogyaszthatnak, akik valamilyen allergiával, ételérzékenységgel küzdenek.

gastro esemény, 2024.03.24.

"narrow"
Gear.svg