Kistücsök Food & Room****

-
Balaton, 2022.03.02.

Kistücsök Food & Room****

Van egy hely Balatonon ami az egész Balaton körül ismert – legyünk akár az északi parton vagy akár a déli parton, ez pedig nem más mint a Kistücsök. Viszont mostantól nem csak mint étterem gondolhatunk rájuk, mert 2021 őszén megnyílt a szállásuk is, ezt is bemutatjuk cikkünkben!


A Kistücsök étterem 1992 óta vár mindenkit télen-nyáron. Egy igazi meghatározó gasztronómiai pontja lett a Balatonnak, ugyanis kiemelkedő ételeket egészen magas minőségű kiszolgálást nyújtanak a vendégeknek.
A 2000-es évek elején felújították éttermüket és a klasszikus balatoni vendéglátó helyből egy mai korban is kimagasló minőségű éttermet hoztak létre.

A Kistücsök az a hely, ahova nyáron egy könnyed ingben kiülhetünk egyet ebédelni a teraszra, a napernyő alá – vagy rossz időben / télen beülhetünk megkóstolni a különlegességeiket. Egy biztos, hogy maradandó élmény lesz és alig fogjuk várni, hogy vissza mehessünk hozzájuk.

Kistücsök Food&Room**** - étterem
A Kistücsök valahol a jó minőségű bistro és a fine dining között helyezkedik el (mi besorolásunk alapján: boutique étterem), de mindez abszolút elérhető áron.
Az ételek mellé kiváló borokat is kérhetünk, Illetve akár menüsorban is megkóstolhatjuk a térség ízeit.

Ételeikben tükröződik a földrajzi elhelyezkedésük, ugyanis a somogyi vadak és a balatoni halak ugyanúgy megtalálhatóak étlapjukon. Az alapanyagok nagy részét pedig igyekeznek helyben, kis távolságból beszerezni, ezzel is a fenntartható vendéglátást elősegíteni.

Ami kifejezetten tetszett, a személyzetnek a felkészültsége, ugyanis látszott rajtuk, hogy szakmailag is és tudásilag is felkészültek, de mindezt úgy tették, hogy egy percig sem volt tolakodó, sőt inkább barátságos volt a kiszolgálásuk.

Ha a Michelin-csillag klasszikus értelmezését vesszük, akkor 3 csillagot érdemelne ez a hely, mert „az étteremben kiemelkedő ételeket főznek, az étterem önmagában is megér egy utazást”.
Kistücsök - kívülről

Kistücsök Food & Room****

Kistücsök Food&Room**** - szoba
Viszont mostantól nem csak akkor érdemes rájuk gondolni, hogy ha a Balaton közelében vagyunk és éhesek vagyunk, hanem akkor is, amikor szállásban gondolkozunk, ugyanis 2021 októberében megnyílt a Kisücsök Food & Room, ahol már szállást is kaphatunk. Itt tizen négy szoba és két lakosztály vár minket. Merem állítani, hogy a szálláshely minősége és az ételeknek a kiválósága miatt az egyik legjobb célpont a Balaton körül. Aki szeretne egy kicsit kikapcsolódni, annak ajánljuk hogy foglaljon le legalább egy hétvégét náluk és töltsön fel a Balatonon, pihenjen lakosztályban és kóstolja meg a Kistücsök zseniális fogásait!

Az új részleggel egy új kulináris pont is létrejött, a „Séfszoba”, ahol látványfőzéseket, élményvacsorákat lehet tartani – de a szálláshely vendégei itt fogyaszthatják el a reggelijüket.

A Kistücsök nem csak a nyári időszakban, hanem egész évben vár mindenkit!


Minderről bővebben is mesél a videónkban Csapody Bence, a Kistücsök Food & Room vezetője:

dr. Kovács T. Lóránt

Tetszett a(z) Kistücsök Food & Room**** magazin cikk? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Kistücsök Food & Room**** magazin cikk? Írd meg véleményed!

További Gastro magazin cikkek

Wolfgang Puck

Éttermei, melyek száma ma már 100 feletti, számos országban megtalálhatóak világszerte és sikerük az egyensúlynak köszönhető. Wolfgang Puck mindig arra törekedett, hogy frissen tartsa a dizájnt, és egy kicsit módosítsa az étlapot – „hogy megmaradjon a klasszikus és az innováció is. Az innováció és a hagyomány, ez az, ami tovább visz minket” – jegyzi meg.

chef, 2024.04.27.

Tavaszi zöldségek baconnel fűszerezve

A hazai táplálkozási ajánlás szerint, ha képzeletben egy tányérra rendeznénk, hogy aznap mit ettünk, akkor a tányér felét zöldségeknek és gyümölcsöknek kellene kitenniük. Ez napi öt adagot jelent. Első hallásra soknak tűnik, pedig ilyenkor tavasszal még inkább be kéne tartani ezt a szabályt, hiszen télen a vitaminraktáraink kiürülnek, amelyeket ismét fel kell töltenünk. Ehhez jönnek jól az első tavaszi zöldek: a retek, a spenót és aztán a spárga. És akinek ennyi jó kevés, fűszerezheti egy kevés baconnel, amitől máris elegáns köret vagy akár önálló fogás, gyors ebéd válik belőlük.

gastro hangulat, 2024.04.26.

Ázsiai koktélok és snackek

Az ázsiai gasztronómia már régóta hódít világszerte, ám eddig kevés figyelem irányult a koktélokra és snackekre. Ezek a kreációk nem csak az ízlelőbimbókat kényeztetik, hanem egy képzeletbeli utazásra is csábítanak.

gastro hangulat, 2024.04.13.

Spórolj akár napi 100 percet vállalkozásodnak

Az integrált fizetési rendszerek egyre gyorsabban terjednek Magyarországon, nem véletlenül. A megoldás nagyobb hatékonyságot, gyorsabb kiszolgálást, ezáltal pedig jobb vendég- és felhasználói élményt ígér.

adminisztrátoroknak, 2024.04.10.

Carbonara

A carbonara (spagetti) egy olasz étel, amely spagetti tésztából, tojásból, pecorino sajtból, pancettából, valamint frissen őrölt fekete borssal készülő szószból áll. A szószt főzőlé felöntésével keverik össze, így a végeredmény egy krémes, gazdag tésztaétel.

világnapok, 2024.04.06.

"narrow"
Gear.svg