Bitang Burger – Alsóörs

-
Balaton, 2022.03.01.

Bitang Burger – Alsóörs

Azt hihetjük, hogy a Balatonnál a partnál történik minden, de ez nem teljesen igaz és erre tökéletes példa Alsóörsön, a Bitang Burger is: egy kicsit távolabb a parttól, a sportcsarnoknál csoda történik!Sőt, ez a csoda télen-nyáron történik, így bármikor mehettek hozzájuk!


Nem fogok meglepetést mondani, hogy burgereket készítenek, de azokat profi módon.

Az egész még 2018-ban kezdődött,amikor Mária és Olivér a párkapcsolatuk elején közös dologba akartak fogni, majd őket támogatva Olivér testvére Balázs, aki 9 év után Hollandiából jött haza, elhatározták, hogy csinálnak egy jó hamburgerezőt. És az álmuk megvalósult, mégpedig a pandémia kellős közepén, 2021 márciusában!

Butang Burger - kívülről

A Bitang Burger egy kis sarki helyen található – ezért érdemes asztalt foglalni, de minden megvan, ami szükséges egy jó hamburger készítéséhez, sőt, ennél is több, mert kint a teraszon van egy smokerük, amiben pulled-pork-hoz készül a hús.

Bitang Burger - smoker

Nincs túl sok fajta burger az étlapon, de mindig van egy különlegesség. Amikor náluk jártunk épp egy raclette-burger volt a specialitás (tudjátok, amikor egy nagy sajt felületét felmelegítik és egy késsel rátessékelik a megolvadt sajtot – biztos láttatok már ilyen videókat az instagramon – na pont ilyen van náluk...)

Bitang Burger - raclette burger

Mi sem mutatja jobban, hogy mennyire kedvelt a hely, mint az, hogy néha a napi alapanyagot már délutánra kiárusítják, így ha ez bekövetkezik, akkor már nem lehet aznap hambugert kapni náluk. És igen, ilyen szokott lenni, mert van olyan, hogy kígyózik a sor a pavilonjuk előtt. De aggodalomra nincs ok, ilyenkor is lehet náluk enni, csak legfeljebb másik ételt.

Bitang Burger - belső tér

Italban is széles választékuk van: kézműves és csapolt sörök, helyi borok, limonádék, spéci üdítők vannak az itallapon – a klasszikus italválaszték mellett.

Butang Burger - italok

Szóval, ha még nem voltatok náluk és a Balaton északi partjánál jártok (Alsóörsön), akkor kanyarodjatok fel hozzájuk, megéri! (Ha a klasszikus Michelin csillagokat vesszük alapul, akkor két csillagot érdemelnének: vagyis „ az adott étterem kiváló konyhát visz, ha a környéken jár, keresse fel, ugyanis megér egy kitérőt”).

Azt javasoljuk, hogy Bitang Burgert feltétlen kóstoljátok meg. Hogy mi is van benne? Nézzétek meg a videót, abban bemutajtuk:





Bitang Burger elérhetőségei:

dr. Kovács T. Lóránt

Tetszett a(z) Bitang Burger – Alsóörs magazin cikk? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Bitang Burger – Alsóörs magazin cikk? Írd meg véleményed!

Bitang Burger – Alsóörs cikkhez kapcsolódó helyek

További Gastro magazin cikkek

Wolfgang Puck

Éttermei, melyek száma ma már 100 feletti, számos országban megtalálhatóak világszerte és sikerük az egyensúlynak köszönhető. Wolfgang Puck mindig arra törekedett, hogy frissen tartsa a dizájnt, és egy kicsit módosítsa az étlapot – „hogy megmaradjon a klasszikus és az innováció is. Az innováció és a hagyomány, ez az, ami tovább visz minket” – jegyzi meg.

chef, 2024.04.27.

Tavaszi zöldségek baconnel fűszerezve

A hazai táplálkozási ajánlás szerint, ha képzeletben egy tányérra rendeznénk, hogy aznap mit ettünk, akkor a tányér felét zöldségeknek és gyümölcsöknek kellene kitenniük. Ez napi öt adagot jelent. Első hallásra soknak tűnik, pedig ilyenkor tavasszal még inkább be kéne tartani ezt a szabályt, hiszen télen a vitaminraktáraink kiürülnek, amelyeket ismét fel kell töltenünk. Ehhez jönnek jól az első tavaszi zöldek: a retek, a spenót és aztán a spárga. És akinek ennyi jó kevés, fűszerezheti egy kevés baconnel, amitől máris elegáns köret vagy akár önálló fogás, gyors ebéd válik belőlük.

gastro hangulat, 2024.04.26.

Ázsiai koktélok és snackek

Az ázsiai gasztronómia már régóta hódít világszerte, ám eddig kevés figyelem irányult a koktélokra és snackekre. Ezek a kreációk nem csak az ízlelőbimbókat kényeztetik, hanem egy képzeletbeli utazásra is csábítanak.

gastro hangulat, 2024.04.13.

Spórolj akár napi 100 percet vállalkozásodnak

Az integrált fizetési rendszerek egyre gyorsabban terjednek Magyarországon, nem véletlenül. A megoldás nagyobb hatékonyságot, gyorsabb kiszolgálást, ezáltal pedig jobb vendég- és felhasználói élményt ígér.

adminisztrátoroknak, 2024.04.10.

Carbonara

A carbonara (spagetti) egy olasz étel, amely spagetti tésztából, tojásból, pecorino sajtból, pancettából, valamint frissen őrölt fekete borssal készülő szószból áll. A szószt főzőlé felöntésével keverik össze, így a végeredmény egy krémes, gazdag tésztaétel.

világnapok, 2024.04.06.

"narrow"
Gear.svg