Angyalok Sütödéje: tradíció és modernitás szeretete egybesütve

-
Balaton, 2022.02.26.

Angyalok Sütödéje: tradíció és modernitás szeretete egybesütve

A Balaton és a Kis-Balaton között Sármelléken található Dávidné Kelemen Éva cukrászüzeme, az Angyalok Sütödéje. Kínálatukban megtalálhatóak a „kihagyhatatlan” tradicionális sütemények, ami mellett minden szezonban van valami újdonság is. A lényeg, hogy az emberek bizalommal fordulhassanak az Angyalok Sütödéjéhez, ha tényleg minőségi süteményt szeretnének.



Az élet bizonytalan. Kezdd a desszerttel!” - Ernestine Ulmer

Dávidné Kelemen Éva - Angyalok Sütödéje

Dávidné Kelemen Éva álmodta meg és alapította az Angyalok Sütödéjét, amelyik cukrászat hosszú út során vált azzá, amit ma képvisel: házi süteményeket és tortákat gyártó, hagyományos értékeket megtestesítő, egyéni, modern igényeket kielégítő kis kézműves üzemmé.

Angyalok Sütödéje megálmodója: Dávidné Kelemen Éva

Dávidné Kelemen Éva az Angyalok Sütödéje tulajdonosa. Középiskolai tanulmányait egy vendéglátóipari szakközépiskolában végezte, ahol klasszikus cukrászati képzésben részesült. Kreatív energiáit az iskola elvégzése után azonban nem a gasztronómia területén használta fel, hanem virágboltot nyitott. Ettől kanyarodott hosszú évek után vissza a cukrászathoz, azonban a gasztronómia és a szép alkotások szeretete mit sem változott.
Először kistermelőként kezdte a helyi vásárlókat magas minőségű, hagyományos édességekkel kiszolgálni, ám a kereslet növekedése néhány év alatt arra az üzleti lépésre ösztönzte, hogy vállalkozását növelje. Amikor a vállalkozás kibővült, megújúlt, az addigra ismert kínálat lendületet kapott és a megszokott ízek mellett, bővebb, izgalmasabb repertoár született, és így formálódott az Angyalok Sütödéje Cukrászüzem.

Mit is csinál az Angyalok Sütödéje?

Az egyszemélyes cukrászüzem Sármelléken található, ahol többnyire rendelésre készülnek el cukrásztermékek. Sármellék Balaton és a Kis-Balaton között helyezkedik el, sokan a Tüskevár című regényből ismerhetik. Az érdeklődők emailben, a közösségi médián keresztül és telefonon is megkereshetik az Angyalok Sütödéjét. A küldött képek vagy már korábban megosztott ötletek alapján is készítenek édességeket, tortákat, de szívesen terveznek egyéni desszerteket is.

A vendéglátásban, így a cukrászat esetében is nagyon fontos a hozzáadott érték, a jó minőségű alapanyag, a magas szintű tudás, a tradíciók tisztelete és a folyamatos megújulás képessége. A repertoárban megtalálható receptek nagyrésze családi örökség, dédszülők és nagyszülők hagyták hátra az utókornak.

receptek - Angyalok Sütödéje

Az Angyalok Sütödéjében kiemelkedő fontosságú az az érték, amit hűen képvisel: kiegyensúlyozott szimbiózisban a modern megközelítés és a tradíció szeretete. A tulajdonos családjában minden nő jól sütött, mindenkinek megvolt a maga specialitása, így egyértelmű volt a sütés szeretete. A gasztronómia produktumok  egyszerre jelentenek ételt az asztalon és kapcsolatot az emberek, a generációk között. Ezen értékek szem előtt tartásával az Angyalok Sütödéje célja és küldetése elsősorban az emberek szeretetteljes kiszolgálása.

Kínálatban egyedi krémes és burkolt torták, sütemények mellett megtalálható egy hagyományos száraz sütemény válogatás és kézzel nyújtott rétesek is. A rétestészta nyújtásának tudása az iharosi asszonyoktól származik.


Nagyon érzékeny az a határvonal, amit a tradíciók és a modernitás között kell meghúzni, amelyet az Angyalok Sütödéje a két világ elegyítésében talált meg: mindig vannak és lesznek „kihagyhatatlan” tradicionális sütemények, ami mellett minden szezonban van valami újdonsággal fejlődik tovább. Célunk, hogy az emberek bizalommal fordulhassanak az Angyalok Sütödéjéhez, ha tényleg minőségi süteményt szeretnének.


tartalom: Horváth Judit
fotó: Dávid Noémi

dr. Kovács T. Lóránt

Tetszett a(z) Angyalok Sütödéje: tradíció és modernitás szeretete egybesütve magazin cikk? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Angyalok Sütödéje: tradíció és modernitás szeretete egybesütve magazin cikk? Írd meg véleményed!

További Gastro magazin cikkek

Wolfgang Puck

Éttermei, melyek száma ma már 100 feletti, számos országban megtalálhatóak világszerte és sikerük az egyensúlynak köszönhető. Wolfgang Puck mindig arra törekedett, hogy frissen tartsa a dizájnt, és egy kicsit módosítsa az étlapot – „hogy megmaradjon a klasszikus és az innováció is. Az innováció és a hagyomány, ez az, ami tovább visz minket” – jegyzi meg.

chef, 2024.04.27.

Tavaszi zöldségek baconnel fűszerezve

A hazai táplálkozási ajánlás szerint, ha képzeletben egy tányérra rendeznénk, hogy aznap mit ettünk, akkor a tányér felét zöldségeknek és gyümölcsöknek kellene kitenniük. Ez napi öt adagot jelent. Első hallásra soknak tűnik, pedig ilyenkor tavasszal még inkább be kéne tartani ezt a szabályt, hiszen télen a vitaminraktáraink kiürülnek, amelyeket ismét fel kell töltenünk. Ehhez jönnek jól az első tavaszi zöldek: a retek, a spenót és aztán a spárga. És akinek ennyi jó kevés, fűszerezheti egy kevés baconnel, amitől máris elegáns köret vagy akár önálló fogás, gyors ebéd válik belőlük.

gastro hangulat, 2024.04.26.

Ázsiai koktélok és snackek

Az ázsiai gasztronómia már régóta hódít világszerte, ám eddig kevés figyelem irányult a koktélokra és snackekre. Ezek a kreációk nem csak az ízlelőbimbókat kényeztetik, hanem egy képzeletbeli utazásra is csábítanak.

gastro hangulat, 2024.04.13.

Spórolj akár napi 100 percet vállalkozásodnak

Az integrált fizetési rendszerek egyre gyorsabban terjednek Magyarországon, nem véletlenül. A megoldás nagyobb hatékonyságot, gyorsabb kiszolgálást, ezáltal pedig jobb vendég- és felhasználói élményt ígér.

adminisztrátoroknak, 2024.04.10.

Carbonara

A carbonara (spagetti) egy olasz étel, amely spagetti tésztából, tojásból, pecorino sajtból, pancettából, valamint frissen őrölt fekete borssal készülő szószból áll. A szószt főzőlé felöntésével keverik össze, így a végeredmény egy krémes, gazdag tésztaétel.

világnapok, 2024.04.06.

"narrow"
Gear.svg