alapanyag

"narrow"

A minőségi pesto nem csak a jómódúak kiváltsága

Az egész világot érintő megélhetési válság miatt sokan választanak az egészséges élelmiszerek helyett olcsóbb, és ezáltal gyengébb színvonalú megoldásokat. Pedig vannak olyan alternatívák, amelyek megfizethetővé teszik a termékeket, a minőség és az ízélmény megtartása mellett.

alapanyag, 2024.03.20.

Palackmentes övezetek

A fenntarthatóság és környezetvédelem ma már alapvető fontosságú szempont a vendéglátóiparban. Ha az ásványvizeket helyben szűrt vízre cseréljük, az nem csak a környezetet védi, de az ipar szereplőinek költségeit is csökkenti, miközben a minőségi szolgáltatás és az ügyfélélmény nem sérül.

alapanyag, 2024.03.05.

Egy kis bacon sok mindent megváltoztat

Az intenzív ízű, ropogós bacon nagyon sok fogásnak „jól áll”. Vannak bevált, klasszikus párosítások és vannak újszerűek is, amelyeket érdemes kipróbálni. Egyetlen dologra kell figyelni: a minőségre!

alapanyag, 2024.02.11.

édeskömény

Az édeskömény hogy fűszer és gyógynövény is egyben, ráadásul termesztés szempontjából Magyarország harmadik legjelentősebb zöldségféléje volt 2023-ban.

alapanyag, 2024.01.04.

Divatból ételérzékenyek a magyarok?

Minden harmadik honfitársunk követ valamilyen speciális – azaz például vegetáriánus, tejmentes – étrendet, és a nagy többség egyre inkább tisztában van azzal, hogy az érintettek nem divatból, hanem egészségügyi okokból választják a glutén- vagy laktózmentes ételeket.

alapanyag, 2023.05.12.

Mascarpone, az olaszok egyik csodája

A mascarpone az egyik legfinomabb és legnépszerűbb olasz (krém)sajtok közé tartozik. Ez a sűrű és krémes sajt a tradicionális olasz konyhában a desszertek fő összetevője. A mascarpone azonban nem csak desszertekhez használatos, hanem a főételekhez is, és kiváló alapanyag a sajtos szószokhoz és töltelékekhez is.

alapanyag, 2023.02.24.

A mustár világnapja (08.07.)

Már hallottunk olyanról, hogy csokoládé, fagylalt vagy pizza világnapja. De hogy a mustárnak is külön napja legyen? Bizony!

alapanyag, 2022.08.07.

Miért fontos a Juh- és bárányhús?

Tudtad, hogy a magyar bárányok 90%-a exportra megy? Az azt jelenti, hogy a magyar bárány kíváló. Európai Unió területén a magyar bárányért fizetnek a legtöbbet. Nem véletlenül megy exportra, nem véletlenül szereti Európa a magyar bárányt...

alapanyag, 2022.06.06.

Rozmaring - gyógyír mindenre

A zöldfűszerek többsége azontúl, hogy remek ízt adnak a különböző ételeknek, számos pozitív gyógyhatással rendelkeznek. Ezért is érdemes jobban megismerni őket, most például a rozmaringot.

alapanyag, 2021.09.03.

Szeder, az egészséges augusztusi gyümölcs

Ha augusztusban termő, szezonális gyümölcsöt szeretnénk enni, több szempontból is jó ötlet, ha a szedret választjuk. A fekete színű gyümölcs ugyanis nemcsak finom, hanem kifejezetten egészséges is.

alapanyag, 2021.09.02.

Turbolya, a zamatos zöldfűszer

A turbolya, amely a sárgarépa leveleire megtévesztésig hasonlító növény, ritkábban használt fűszernövény, mint a petrezselyem, ám nagyon fontos és érdemes ismerni, mert az orvoslásban is lényegi szerepet tölt be.

alapanyag, 2021.09.01.

"narrow"

Hirdetés

Gastro.hu médiaajánlat
Magazin cikk keresése
"normal"
Gear.svg