Zabpehely

A zabpehely az egyik legfontosabb tápanyagforrás a teljesítmény-sportokat űzők számára, mert nemcsak a tápanyagszükségletet képes kielégíteni, hanem segít, hogy zökkenőmentesen kihúzzuk a napot a következő étkezésig, anélkül, hogy bármiféle egészségtelen rágcsát kezdenénk el nassolni. Fogyaszthatjuk kásaként tejjel, joghurttal, növényi tejjel vagy vízzel megfőzve, magokkal, gyümölcsökkel, lekvárral megspékelve pedig tényleg hatalmas energialöketet adhat. A zabpehely rendszeres fogyasztása rendkívül jó hatással van az egészségünk megőrzésére, éppen ezért érdemes beépítenünk a mindennapi étkezéseink közé. Nagyon sok ásványi anyagot, vitamint, továbbá antioxidánsokat tartalmaz, sőt kiváló vasforrásnak is számít és a fehérjetartalma sem utolsó, ha növényi viszonylatban mérlegeljük a kérdést. A rákos megbetegedések megelőzésében is nagy támaszt nyújt, oldhatatlan rostjai ugyanis csökkentik egyes savak toxicitását, és a méreganyagoktól is megszabadítják az emberi szervezetet.

Gastro magazin

403 Gastro magazin cikk

Wolfgang Puck

Éttermei, melyek száma ma már 100 feletti, számos országban megtalálhatóak világszerte és sikerük az egyensúlynak köszönhető. Wolfgang Puck mindig arra törekedett, hogy frissen tartsa a dizájnt, és egy kicsit módosítsa az étlapot – „hogy megmaradjon a klasszikus és az innováció is. Az innováció és a hagyomány, ez az, ami tovább visz minket” – jegyzi meg.

chef, 2024.04.27.

Tavaszi zöldségek baconnel fűszerezve

A hazai táplálkozási ajánlás szerint, ha képzeletben egy tányérra rendeznénk, hogy aznap mit ettünk, akkor a tányér felét zöldségeknek és gyümölcsöknek kellene kitenniük. Ez napi öt adagot jelent. Első hallásra soknak tűnik, pedig ilyenkor tavasszal még inkább be kéne tartani ezt a szabályt, hiszen télen a vitaminraktáraink kiürülnek, amelyeket ismét fel kell töltenünk. Ehhez jönnek jól az első tavaszi zöldek: a retek, a spenót és aztán a spárga. És akinek ennyi jó kevés, fűszerezheti egy kevés...

gastro hangulat, 2024.04.26.

Ázsiai koktélok és snackek

Az ázsiai gasztronómia már régóta hódít világszerte, ám eddig kevés figyelem irányult a koktélokra és snackekre. Ezek a kreációk nem csak az ízlelőbimbókat kényeztetik, hanem egy képzeletbeli utazásra is csábítanak.

gastro hangulat, 2024.04.13.

Spórolj akár napi 100 percet vállalkozásodnak

Az integrált fizetési rendszerek egyre gyorsabban terjednek Magyarországon, nem véletlenül. A megoldás nagyobb hatékonyságot, gyorsabb kiszolgálást, ezáltal pedig jobb vendég- és felhasználói élményt ígér.

adminisztrátoroknak, 2024.04.10.

Carbonara

A carbonara (spagetti) egy olasz étel, amely spagetti tésztából, tojásból, pecorino sajtból, pancettából, valamint frissen őrölt fekete borssal készülő szószból áll. A szószt főzőlé felöntésével keverik össze, így a végeredmény egy krémes, gazdag tésztaétel.

világnapok, 2024.04.06.

Gear.svg