Wolfgang Puck
chef, 2024.04.27.
A digestif egy olyan alkoholos ital, amelyet étkezés után fogyasztunk. Az ital fogyasztásának célja, hogy megnyugtassa a gyomrot, ezzel segítve az emésztést, és ezzel úgymond egyszersmind lezárja magát az étkezést. Jellemzően nem kevert pálinkákból, keserű és fanyar likőrökből készülnek. Néhány koktél is lehet digestif, azonban egyik esetben sem desszert italról beszélünk, amikor a digestifet emlegetjük. Ihatjuk a desszert megevése közben, azt követően vagy a desszertital helyett is, de az emésztést általában egy kevésbé édes és magasabb alkoholtartalmú itallal segíthetjük, nem pedig tipikus desszert itallal. A digestif ital az aperitif ellentéte, hisz míg az utóbbit az érkezéseket megelőzően, az előbbit az evés után fogyasztjuk. Emellett az aperitif felkészíti a gyomrot az érkezésre, míg a digestif segít a folyamatok lezárásában.
Gastro magazin
403 Gastro magazin cikk
Wolfgang Puck
chef, 2024.04.27.
Tavaszi zöldségek baconnel fűszerezve
gastro hangulat, 2024.04.26.
Budapest és Hollywood találkozása
gastro esemény, 2024.04.26.
A Spago Budapest vasárnapi villásreggelije külön kategóriát képvisel
gastro esemény, 2024.04.25.
Ázsiai koktélok és snackek
gastro hangulat, 2024.04.13.
Spórolj akár napi 100 percet vállalkozásodnak
adminisztrátoroknak, 2024.04.10.
Tejmentes, proteindús fagylaltozás a Csepel-szigeten
mentes, 2024.04.09.
Carbonara
világnapok, 2024.04.06.