Almás Kert cider fesztivál Etyeken (2023.05.27-28.)

-
2023.05.24.

Almás Kert cider fesztivál Etyeken (2023.05.27-28.)

Az Almás Kert Cider Feszten végigkóstolhatod a magyar termelői cidereket 2023 május 27-én és 28-án Etyeken. A helyszín azért lesz különleges, mert a BudaPrés Cider pincészet épületében és az előtte húzódó almásban zajlanak majd az események. Fűben ücsörgésből, ciderezésből, pizzázásból és akusztikus koncertekből áll majd a program.


A ciderek iránt egyre nagyobb az érdeklődés. Bár tény, hogy a műfajt egyáltalán ismerők többsége még a tömegtermékekkel azonosítja ezeket az italokat, egyre többen fedezik fel, hogy milyen sokszínű és izgalmas világa van a kisüzemi cidereknek. Ezek az almaborok kis tételszámban, friss almából készülnek alacsony cukortartalommal vagy szárazon” – osztja meg gondolatait Haberl Dániel, a BudaPrés Cider vezetője, a fesztivál házigazdája.


A pünkösdi hétvége első két napján a fesztiválon a BudaPrés ciderei mellett ott lesznek a legmeghatározóbb hazai termelők, így az AGP Cider, a Bright Cider, a Czider, a Mad Dog Cider és a Richí'z Cider almaborait is megkóstolhatják a vendégek.

Szombaton Szabi, a Pék, akit Olaszországban idén tavasszal a világ legjobb 50 pizzamesterének egyikévé választottak, pizzát süt, a Piknik UtczaBár pedig mindkét nap ott áll majd a grill mellett, és forgatja a hamburgerpogácsákat. A kávéról a 42 Coffee fog gondoskodni. Szombaton a Microdosemike, vasárnap a Nagy Barni x Kiss Peti Duo lép fel.
Almas Kert Cider Feszt

Azoknak, akik a ciderezésen és a hamburgerezésen túl el szeretnének jobban mélyedni a ciderek világában, több programmal is készülnek a szervezők. Mindkét nap 13 és 16 órától is egy pincetúra keretében vezetik végig a vendégeket a BudaPrés Cider épületén, végigkövetve az utat, amelyet az alma bejár annak megérkezésétől a kész almabor kóstolásáig. Emellett vasárnap délután egy mesterkurzus is várja az érdeklődőket, ahol a fesztiválon kiállító pincék mindegyike személyesen mutatkozik be. Miközben elmesélik történetüket, egy számukra különösen fontos ciderükről is sok tudnivalót árulnak el.
BudaPres Cider - Haberl Daniel

Az idei Almás Kert Cider Feszt nemcsak azért lesz számunkra különleges, mert ezzel folytatjuk a tavaly megkezdett sorozatot, hanem azért is, mert most nyitjuk meg először kóstolótermünket, a Cider Bárt. Pincészetünk építése tulajdonképpen ezzel a lépéssel zárulhat le azzal, hogy a nálunk, optimális körülmények között készített cidereket innentől a helyszínen kóstolhatják meg a ciderrajongók” – meséli el Haberl Dániel, hogy miért készültek egész tavasszal izgatottan erre az eseményre.

Fotók: Miknyóczki Dóri és Kőrösi Tamás

dr. Kovács T. Lóránt

Tetszett a(z) Almás Kert cider fesztivál Etyeken (2023.05.27-28.) hír? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Almás Kert cider fesztivál Etyeken (2023.05.27-28.) hír? Írd meg véleményed!

További Gastro hírek

8. Debrecziner Gourmet fesztivál (2024)

Ízkánaán, Palya Bea és júniusi erdőillat Debrecenben: 2024 június 14. és 16. között az ország legkiválóbb éttermei és séfjei gyűlnek össze a 8. Debrecziner Gourmet-n, hogy megmutassák, hol tart ma a gasztronómia csúcsa Magyarországon.

2024.05.03.

Év Fagylaltja verseny 2024

Az Év Fagylaltja versenyt a tavalyi évhez hasonlóan ismét „fesztivál” jelleggel rendezzük meg egy városi rendezvény keretében, ahol a versenyzők a nézők előtt készítik el a versenymunkáikat, hogy a fogyasztók is jobban megismerhessék a fagylaltkészítés rejtelmeit.

2024.04.29.

Gourmet fesztivál 2024

Szokásosan a hazai vendéglátás legismertebb képviselőit, változatos étel-, desszert- és italkínálatát sorakoztatja fel Magyarország legkedveltebb gasztronómiai rendezvénye, az MBH Bank Gourmet Fesztivál. Május 24-26. között idén is több mint 100 kiállító várja a látogatókat a népszerű „országkóstolóra”, a Millenárisra.

2024.05.24. 16:00 - 2024.05.26. 22:00

Török brunch a Dobrumbában

a Dobrumba áprilisban három napra (2024.04.12-14.) elhozza a Boszporuszt a Dob utcába. A törökországi utazásokból és ízemlékekből felépített napindító menüben török húsos és vegetáriánus ételek szerepelnek, no és persze az elmaradhatatlan török tea és az ayran sem maradhat ki.

2024.04.09.

"narrow"
Gear.svg