A FIRST első belvárosi pubjába költözik a Sörfesztivál

-
2017.11.15.

A FIRST első belvárosi pubjába költözik a Sörfesztivál

A FIRST-ben már sörből is készítenek hamburgert, kóstold meg Te is!


A sör egyik legfontosabb alapanyagából, malátából csinálnak hamburgert a FIRST első belvárosi pubjában. A Dob utca 3-ban minden a sörről szól: még az asztalokon otthagyott nassolnivalókban és a hamburgerek zsömléjében is felfedezhetők a ropogós malátamagok. A hely tulajdonosai a Belvárosi és Budavári Sörfesztivál főszervezői, akik a fesztiválok teljes kínálatát költöztették be egyetlen belvárosi pubba. Így a város egyik legnagyobb sörkínálatával, köztük import különlegességekkel és főzdefiss tanksörrel hozták létre a sörkedvelők legújabb bázisát. 

 

Egyetlen pubba költözött idén október végén a Budavári és Belvárosi sörfesztivál kínálata: a FIRST első belvárosi pubjában több mint 200 féle sörkülönlegességet lehet megkóstolni. A tulajdonosok idén nyáron nyitottak látványsörfőzdét a Váci úton, most pedig a belvárosban lobbiznak a minőségi sörfogyasztásért: csapfoglalásokat, sörszakmai-előadásokat, sörvacsorákat és sörkóstoló kurzusokat szerveznek a Dob utca 3 alatt.

 

Az új pubban összesen 19 féle sört vertek csapra, olyan ritkaságokkal, mint a Mikkeller, Omnipollo, TOOL vagy a Brewdog sörei. A külföldi kínálattal frissességben kel versenyre a ház söre, amit minden héten frissen, egyenesen a sörgyárból hoznak. A pult mögött álló csapat pedig jól képzett sörszakértőkből áll, akik mindent tudnak a márkákról. A tulajdonosok célja ugyanis, hogy a vendégek minden egyes alkalommal megtudjanak valamit újat a sörökről és rátaláljanak a saját sörízlésükre.

 

Szerintünk a bor, whisky és konyak után  ahogy külföldön is – itthon is a sör lesz az új trend. Mi azt szeretnénk elérni, hogy az emberek kulináris élményként tekintsenek a sörre, merjenek egy-egy decit kóstolni öt helyett, és tanulják meg azt is, milyen ételekhez milyen sörök illenek igazán. Ezért is szervezünk kóstolókurzusokat, sörvacsorákat – mondta el Kurucz Gergely, a hely egyik tulajdonosa. 

 

A hatalmas választék mellett a vendégek a legkülönbözőbb formákban találkozhatnak a sör jellegzetes ízével. Ugyanis a pubban kapható burgerek zsömléjébe is kerülnek pirított malátaszemek, amelyek karakteres ízükkel az egész ételt meghatározzák. Az erősebb, töményebb sörökhöz pedig érdemes önmagában is elropogtatni egy-két maláta szemet, amit nassolnivalóként helyeznek minden egyes asztalra.

 

Bővebb információ: https://www.facebook.com/FIRSTcraftbeerbbq/

dr. Kovács T. Lóránt

Tetszett a(z) A FIRST első belvárosi pubjába költözik a Sörfesztivál hír? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) A FIRST első belvárosi pubjába költözik a Sörfesztivál hír? Írd meg véleményed!

További Gastro hírek

II. Árpád Párlat Koktélversenyre

Immáron második alkalommal kerül megrendezésre a II. Árpád Párlat Koktélverseny, amelyre idén az Árpád Pálinka Manufaktúra különleges gyömbér-, mandarin- és kávé párlataival készülő egyedi koktélreceptekkel lehetett jelentkezni.

2024.03.04.

Közel tízezer liter sörrel készül az Indoor Sörfesztivál

Százféle különböző sörrel, majd tízezer liter habos nedűvel várja vendégeit február 23-24-én a legnagyobb hazai téli sörfieszta. Az immár 8. alkalommal jelentkező Indoor Sörfesztivál látogatócsúcsra is számít, ezért idén már a Várkert Bazár ad majd helyet a sörkedvelők kánaánjának.

2024.02.23. 17:00 - 2024.02.24. 23:59

Valentin-nap a Matild Palotában

A Matild Palotában Valentin-napon a Michelin Guide által is ajánlott Spago by Wolfgang Puck Budapest egy lenyűgöző, 6 fogásos vacsoraélménnyel lepi meg a szerelmeseket.

2024.02.08.

Kocsonya piknik Vácrátóron

A téli időszak nem múlhat el kocsonya nélkül és ahány ház, annyi módon készítik el ezt a hagyományos ételt. A vácrátótiak pedig immár kilencedik alkalommal ízlelhetik meg a legjobb kocsonyákat a Forralt bor és kocsonya pikniken.

2024.01.20. 13:00 - 2024.01.20. 18:00

"narrow"
Gear.svg