Kobuta
Bezárt helyKobuta elérhetősége
Adatok:
Kobuta értékelései
Az egyes oldalakon így értékelték a látogatók a(z) Kobuta helyet
-
Gastro.hu4.68
-
Google4.8 81 értékelés alapján
-
Facebook4.2
-
Tripadvisor4.5
Kobuta alapadatok
Árkategória:
Kobuta vélemények
A kedvenc budapesti japán étterem feltérképezése projekt során futottam bele a hatalmas hirdetésükbe. Sztárséfet és autentikus ízvilágot ígértek. A foglalás során minden rendben zajlott, azonban megérkezve a Jó estét kívánokra egy igen széles Sziaasztok! jött válaszul. Mondják, hogy a legelső benyomás sokat számít. Amit a visszaigazolás során Rolléder úr felépített, az ott vissza is omlott rögtön. Kétségbeesett és következetes magázódásomra következetes tegeződés történt végig. Ugyan kiemelték mások, hogy közvetlen a személyzet, de egy péntek esti buliban ez a közvetlenség előny. Egy elegáns, sztárséfes étteremhez véleményem szerint a formális stílus illik. Mindenesetre az első néhány kommunikációs fordulat után egyértelmű, hogy szeretnék-e tegeződni, vagy sem. A céges arculat minden körülmények között történő erőltetése a McDonald's-hoz illik, a Kobutához nem (emlékszem még azokra az időkre, amikor a mekiben a 60 éveseket is letegezték a tinédzserek). Szénsavas üdítőitalokból nem lehetett választani, de teák és limonádék elérhetők. A ramen itt annyira nem jött be, de inkább a kombináció tehet erről, a minőség más itthoni japán éttermekhez hasonlóan kicsit sem volt kifogásolható. A grillezett lazacfilé azonban nem volt eléggé megsütve (nem kérdezték, hogy szeretném), valamint nagyon kevés is volt. A hely hangulata nekem nem jött be, habár a nyitást legfeljebb pár hónappal követően voltam. Jó pont a minimalizmus miatt, azonban inkább nagymama ebédlője hangulatot árasztott, semmint japánt. Japán zene nem szólt. Egy csillagot vontam le a magasnak mondható árfekvés miatt, felet az elegánsnak tekinthető helyen következetes tegeződő személyzet miatt, felet az interiőr, japán zene hiánya, nem annyira bejövős lazac, ramen és kis adag miatt.
Hajdu György
Lenyűgöző, fantasztikus utazás az ízek birodalmában! Különösen ajánlom a kacsamájat és a mangalica gyozát, valamint a deszerteket!
Balázs Benyó
A ramen alaplé finom volt, de nagyon hiányzott belőle a gyömbér és az alga. Úgy láttam,hogy a többi étel kicsitdrága. Ja, és az sdag sem volt túl nagy.
János Karsai
Isteni izek, premium minosegu hus. Szellos nagyon nyugodt hangulatu etterem kellemes zenevel. Rendkivul kedves kozvetlen de profi szerviz.
Peter Balogh
Takács Lajos főztjéhez kétszer volt szerencsém, de egyik sem egy Kobuta-vacsora részeként: a rament kóstoltam az MGE Aranyszalagos-gálán, illetve a marhapörköltet a Kenyérlelke fesztiválon. Intenzív ízek, gyönyörű lágytojás, tökéletesen omlós hús, hibátlan mindkét fogás! Kategóriájukban a legjobbak, amiket valaha ettem.
Anastasia Dutova
Takács Lajos? Takács Lajos!! Nagy rajongoja vagyok, meg az Olimpias idokre visszanyuloan, igy, amikor hallottam a Kobutarol, azonnal tudtam, hogy ki kell probalni. Meg aztan meg nehanyszor... Az etlap - bizonyos ertelemben - meg az Olimpia tablajanal is szukebb, mivel tobb allando tetel is van rajta, de hetente mindig vannak ujdonsagok, variaciok. Nehany emblematikus tetel nem hianyozhat, peldaul a madartej, vagy a mangos kacsamaj, a tobbi tetel nagyja pedig japan (nem szusi). Fantasztikus ramen, zsenialis husos taska, sokkoloan csodalatos tonkatsu. Rajongok a rantott husert, ettem sok jot, csinaltam magam is, de ez uj dimenziokba helyez mindent. Az ize, az allaga, aki nem probalta, nehezen tudja elkepzelni. A legzsenialisabb elso alkalommal volt, vagy tarja, vagy zsirosabb hosszkaraj lehetett (inkabb az utobbi), de az a zsir... atlenyegult valami esszencialis izelmennye. Feledhetetlen. A husos taska eleg banalis dolog, de ahogy a Kobutaban keszitik, teljesen mas ertelmet nyer. Intenziv izu, konnyed allagu, a hozza adott martas meg egyszeruen oruletes. A desszertek nagyon egyszeruek, a madartej mellett altalaban egy desszert van, azok se agyonbonyolitott tetelek. Karamellhab barackokkal. Ki a fene gondolna, hogy a hatasa olyan, mintha az ember izlelobimboit red bullal lefozott kaveba kevert speeddel turboznak fel? Annak a karamellhabnak komolyabb szemelyisege van, mint jonehany celebnek, vagy “influenszernek”. Akarok meg! Meg! A vendeglatok nagyon kedvesek es kozvetlenek, mar a masodik alkalommal felismertek minket. A legtermeszetesebb kedvesseggel magyarazzak el, ha valamelyik etel elfogyasztasa nem teljesen magatol ertetodo, es a villat is olyan hozzak az embernek - ha nem boldogul a palcikaval -, hogy egy pillanatra se erezzuk magunkat bena turistanak.
Balázs e.g. Smit
Takács Lajos? Takács Lajos!! Nagy rajongoja vagyok, meg az Olimpias idokre visszanyuloan, igy, amikor hallottam a Kobutarol, azonnal tudtam, hogy ki kell probalni. Meg aztan meg nehanyszor... Az etlap - bizonyos ertelemben - meg az Olimpia tablajanal is szukebb, mivel tobb allando tetel is van rajta, de hetente mindig vannak ujdonsagok, variaciok. Nehany emblematikus tetel nem hianyozhat, peldaul a madartej, vagy a mangos kacsamaj, a tobbi tetel nagyja pedig japan (nem szusi). Fantasztikus ramen, zsenialis husos taska, sokkoloan csodalatos tonkatsu. Rajongok a rantott husert, ettem sok jot, csinaltam magam is, de ez uj dimenziokba helyez mindent. Az ize, az allaga, aki nem probalta, nehezen tudja elkepzelni. A legzsenialisabb elso alkalommal volt, vagy tarja, vagy zsirosabb hosszkaraj lehetett (inkabb az utobbi), de az a zsir... atlenyegult valami esszencialis izelmennye. Feledhetetlen. A husos taska eleg banalis dolog, de ahogy a Kobutaban keszitik, teljesen mas ertelmet nyer. Intenziv izu, konnyed allagu, a hozza adott martas meg egyszeruen oruletes. A desszertek nagyon egyszeruek, a madartej mellett altalaban egy desszert van, azok se agyonbonyolitott tetelek. Karamellhab barackokkal. Ki a fene gondolna, hogy a hatasa olyan, mintha az ember izlelobimboit red bullal lefozott kaveba kevert speeddel turboznak fel? Annak a karamellhabnak komolyabb szemelyisege van, mint jonehany celebnek, vagy “influenszernek”. Akarok meg! Meg! A vendeglatok nagyon kedvesek es kozvetlenek, mar a masodik alkalommal felismertek minket. A legtermeszetesebb kedvesseggel magyarazzak el, ha valamelyik etel elfogyasztasa nem teljesen magatol ertetodo, es a villat is olyan hozzak az embernek - ha nem boldogul a palcikaval -, hogy egy pillanatra se erezzuk magunkat bena turistanak.
Balázs e.g. Smith
Egyszerűen eszméletlen! A helyszín önmagában nem a legdizájnosabb, legkülönlegesebb, látszik hogy eredetileg nem ezt a célt szolgálta, viszont kellemesen át lett alakítva, megteszi. Az hogy le kell ereszkedni picit a földfelszín alá kissé elszigetel minket a külvilágtól. Kedves hely. A kiszolgálás személy szerint nekem nagyon tetszett, a pincérek egy hölgy és egy úr nagyon közvetlenek pörgősek barátiak voltak, nem karót nyelt modoros arisztokratikus pincérstílus hanem a mai modern szimpatikus fajta. Figyelmesek és érdeklődőek. Az ételek.. hát őszintén szólva ha egy sivatagos puszta közepén lenne pincér nélkül az étterem akkor is öt csillagos lenne az ételeknek köszönhetően. Kerestem a szavakat de a legpompásabbak sem fejezték ki azt az élményt amit nyújtott a chef főztje. Az adagok rendben vannak pont jól lakik az ember. A látvány... akár egy festmény egy igazi ételköltemény... és a hozzá párosuló finom kedves kissé egzotikus illatok elbódítják az embert. Ha ez nem lenne elég az ízek.. azok a csavaros okosan át gondolt és összetett ízek a válogatott frissen kreatívan vásárolt alapanyagok felrakják a Michelin csillagot a hely neve mellé. Én személy szerint ötöt is adnék belőle.
Ádám Szalai
Kiváló alapanyagokból, egyedi módon elkészített fogások. Barátságos, hozzáértő kiszolgálás. Érdemes több fogásos menüvel próbálkozni.
Kinga Tóth
Egy kivételes tehetségű séf alkotásai barátságos környezetben. A város legjobb rántott húsai (katsu álnéven). Havonta változó menü, megéri visszamenni.
Gyula Kobli
Egy valóban felejthetetlen borvacsora, ahol a kiváló minőségű alapanyagokból készült fenséges falatok mellé valóban azokhoz illő borokat kóstolhattunk, melyet az ár tartalmazott. A hely is kifejezetten szimpatikus volt, nem volt zsúfolt, mindenki kényelmesen elfért. A felszolgálók profik voltak, ismerték az ételeket. Teljes mértékben elégedettek voltunk mindennel. Mindenkinek ajánljuk.
Béla Csörgő
Valentin napi vacsorára mentünk, 9 fogást ettünk. Aki szereti a japán ízeket annak ez a hely kötelező!!! Takács Lajos ételei vannak itt.
Anna Kiss
Csodás borok, kiváló ételek. Szuper estét töltöttünk együtt, örülük, hogy megtaláltuk ezt a helyet! Ajánlom mindenkinek aki kiváló ételeket szeretne enni.
Gergő Sipőcz
Klassz hely, Takács Lajos séf újra főz! Ajánlom mindenkinek olyan ételeket ettünk mint még sehol máshol.
Anna Nagy
Amazing tonkatsu!
Dániel Zoltán S
Fantastic fusion of modern Japanese-hungarian kitchen.Industrial style. Quality first mindset. Amazing, nice, thoughtful staff and waiters.
Fruzsi A
Fantastic fusion of Japanese-hungarian kitchen. Modern industrial style. Quality first mindset. Awesome staff, who are nice and always thoughtful. I recommend the place to everybody!
Fruzsi A
Fantasztikus!
Dániel Ákos
Great new restaurant, where the japanese and hungarian cuisine blends in perfectly with each other. Favourite dishes include tuna tataki, gyoza, fish soup and the foie gras with mango!
Dániel Zoltán Spéder
Nagy reményekkel jöttünk el az étterembe, de kicsit csalódva távoztunk. 4 valamint 5 fogast rendeltunk. A ramen finom volt de joval kisebb adag mint alap. A libamaj finom volt,a kaviar nagyon tetszett, bar a puha kalaccsal nekem kicsit fura volt. Foetelnek +2 ezer rafizetessel rendeltem bekacombot valamint furj teriyakit. Mindketto gyengebb volt a vartnal, a furj meg kicsit veres volt, a bekacomb meg semmi extra nem volt. Desszertnek sajttorta , ami kiderult kecskesajtbol van , amit a baratnom kifejezeften nem kedvel. A kecskesajt resz nem volt odaírva az étlapra. A yuzus limonade kifejezetten rossz volt, semmi ize, mintha citromos vizet hoztak volna, kis gyumolcs darabkakkal. A pozitivum a kiszolgalas, nagyon kedvesek voltak , es kiemelnem a remek angol tudasukat a felszolgalo holgyeknek. Osszesen 28 ezret fizetve, kicsit keseru szajizzel tavoztunk.
123nguyent
Egy 5 és egy 4 fogásos vacsorát ettünk! Mindegyik fogás kíváló, de ami felülmúlja a maximum értékelést az a mangalica gyoza és a kacsamáj mangó pürével, továbbá a deszertek! Ami még elragadóvá tette a helyet számunkra az Zsanett és Adri pincérnők nem tolakodó, de közvetlen, kedves kiszolgálása.
Mukhia3
Alapvetően idegenkedtem az ázsiai ízektől, azon belül is a japán ételekkel volt a legkevesebb kapcsolatom. Baráti társaságommal azonban havonta tartunk egy közös vacsorát, így jutottunk el a Kobuta étterembe, nem bántam meg! Mindent vagy semmit alapon grillezett rákot ettem curry-vel, mellyel gyakorlatilag hódolója lettem mind az étteremnek, mind a japán konyhának! Ezt az elégedettséget fokozta a japán sajttorta is, ami "hagyományosabb" nevével ellentétben különlegességével vett le a lábamról! Bár a barátaimmal mindig más éttermet választunk, az én hónapomban biztosan ide térünk vissza!
m_noemi0227
Többfogásos vacsorára hívtak meg ide, és nagyon megfogott ez az ízvilág, biztos, hogy visszatérek még ide.
magymarci
Kisebb baráti társasággal ebédeltünk itt. (és azóta többször is) Különlegesen kombinált ételekkel és sokszor meglepő ízharmóniákkal nyűgöz le újra és újra. Mindenkinek ajánlom, aki szereti az egyedi élményeket és van is hozzájuk bátorsága. A kiszolgálás pedig kedves alapos. Részemről hatalmas ötös minden szempontból!!!
szabopeter78
A férjem a minap meglepett, és azt mondta, hogy egy különleges helyen fogunk ma vacsorázni. Álmomban nem gondoltam volna, hogy egy ilyen csodás helyen tölthetjük el kettesben az esténket! Az ételek fantasztikusan, a felszolgálók kedvesek és udvariasak, a helyszín pedig igazán kellemes. Már alig várom, hogy ismét visszatérjünk, mindenképpen ajánlani fogom a baráti társaságunknak! :)
Dóra G
Párommal jártunk itt a múlt hónapban, barátaink javaslatára ültünk be vacsorázni. A ramen érdekelt minket elsősorban, de nem bántuk meg, hogy mást is szemezgettünk az étlapról. Fantasztikus ízvilág, kellemes hangulatú étterem, hamarosan visszatérünk!
Gourmand1103
Véletlenül akadtunk az étteremre, szerencsénkre! Finom, kellemes, autentikus ízeket kedves pincérek szolgálták fel.
ZsuzsaV33
Eddig kétszer voltam itt vacsorázni. Az is különleges volt. Az ebéd jó áron, gyorsan, nagyszerű és friss ízekkel lepett meg és az egész nagyon könnyű volt. Csak a borok hiányoztak, mert azokat nem ihattam.
professor_incognito
Biztosan visszatérünk még! Első alkalommal volt szerencsénk a napokban az étteremben enni. Abszolút lenyűgözött az ízek harmóniája, a választék, a dolgozók kedvessége. Teljesen reálisak az árak, a minőség egészen kiváló. Elhatároztam, végigeszem az étlapot! Köszönöm, találkozunk még!
ggergo_hu
Először furi volt, japán ételek magyar borokkal (no meg francia) kísérve. Nem volt miért izgulni! Nagyon ízletes ételeket kóstoltunk és a borok! Hmm... új kedvenc is lett közölük. A pincérlányok kedvesek, közvetlenek és diszkrétek egyszerre. Köszönjük a kellemes, finom estét!
tmesike
Elképesztő ízvilágú konyha, mesés borokkal és csúcs japán whiskykkel. Korábban már ettem a Kobutában soyu rament, de a borvacsora mindent visz. Baráti társaságal voltunk végigkóstolni a felhozatalt: igazi ínyenceknek való fogások, mesteri bor-párosításokkal. Visszatérő vendégek leszünk!
SzaboGyuri
Szuper kiszolgálás, zseniális ételek. Csak szuperlatívuszokban tudok róla mesélni. Isteni Japán italok. Takács Lajos zseniálisat alkot.
GaborM109
Egy kedves barátommal beszéltünk meg itt egy ebédet. Az étterem atmoszférája kitűnő, nekem tetszett a rusztikus berendezés. Az ételek ötvözték a magyar és a japán konyha világát, kiváló magyar alapanyagokból, a japán konyha elemeinek és elkészítési módszereinek elegyítésével. Mindegyik fogás kiváló volt, a tálalás művészi. A kiszolgálás barátságos, gyors és figyelmes volt.
Gyula121
Valoszinuleg a legfinomabb soyu ramen es tonkatsu jelenleg a varosban. Soha nem ettetek meg ilyen allagu hust
mohojojo
Köszönjük a kifinomúlt ízeket, a kiváló minőségi alapanyagokból megalkotott fogásokat, a séf profizmusát és tökéletes ízlését, hálásak vagyunk a kedves odafigyelő fogásokról minden tudnivalót megadó kiszolgálásért.
Lilinia83
Az egyik borvacsorán volt szerencsénk részt venni. Fantasztikus harmóniában voltak az ételek a borokkal. Különleges fűszerezés, kiváló alapanyagok, varázslatos receptek és hozzáértő, udvarias személyzet. Ha valami teljesen másra, különlegesre vágynál, akkor irány a Hegedűs Gyula utca!
HungaroGerman
Kedves Ismerősökkel érkeztünk Borvacsorára, kíváncsian szemlélődtünk, hogy milyen helyre is érkeztünk.Az első kellemes meglepetést a mosolygós felszolgáló hölgy jelentette, derűvel szolgálta fel a finom, meleg ételeket. A rákos gyoza olyan finom volt, hogy csak arra emlékszem, hogy gyorsan elolvadt a számban. A borok közül a Somlói Olaszrizling jelentette azt a meglepetést, amire azt mondják a barátaim, hogy lehet nélküle élni ,DE NEM ÉRDEMES !A Kacsamáj is olyan művészi kivitelben jelent meg a tányérban, hogy sajnáltam az evőeszközzel megkezdeni.Az asztalokon pici mécses emelte a hangulatot, minden rendben volt. A kiszolgálás gyors és mosolygós volt, az ételek csúcsminőségben, művészi kivitelben és megfelelő ,jó hőfokon (melegen ) tálalva, a borok pedig "csábítóan " lazítóak, ízesek voltak.Mindenkinek kívánom, hogy az életében legyenek ilyen esték! Én nagyon jól éreztem magamat, máskor is ellátogatok az biztos! Tegyék Önök (Te) is ugyanezt!
Accountant65
Baráti gasztroguru társasággal érkeztünk. A meglepően kedves, barátságos személyzet pont olyan ételeket szolgált fel, amiket mi vártunk. Az előétel különösen ízlett mindnekinek :). Még a pálcikás evéshez is megjött a kedvünk :))). Többféle ételt rendeltünk, hogy sokféle ízt tudjunk kóstolni, s gyakorlatilag mind nagyon ízletes volt. Köszönjük szépen a finomságokat és a nagyon kedves vendéglátást!!!
Dóra V
3 fővel érkeztem, üzleti megbeszélésre. Célom egy finom ebéd volt, hogy ezzel is elősegítsem az üzleti megbeszélést. 3 fogásos menüt kértünk, 1-1-1 pohár Cava pezsgővel. Ez ételek pörgősen összességében 45 perc alatt megérkeztek, hamar végeztünk, pedig közel teltház volt. Partnereimnek is a wasabi csirkés főétel tetszett a legjobban. Aranyszalaggal díjazott csirke alapanyag egy Aranyszalaggal díjazott wasabis salátával. Pazar párosítás. Nem tudtuk, hogy csirkét így is lehet készíteni és létezik ilyen minőségű alapanyag. Desszertként madártejet fogyasztottunk. Igazi vanília, házi habbal, tetején karamellizálva. Profi. jövünk még!
Zsolt H