A Spago Budapest vasárnapi villásreggelije külön kategóriát képvisel

-
gastro esemény, 2024.04.25.

A Spago Budapest vasárnapi villásreggelije külön kategóriát képvisel

Mi lehetne más a vasárnapi ebéd csúcspontja egy ötcsillagos szállodában, mint a Black Angus Ribeye Steak?


Ismét emeli a tétet a Spago Budapest. Március vége óta minden vasárnap dél és három óra között egy olyan Sunday Brunch ajánlattal várja a Matild Palotában található étterem vendégeit, mely túlzás nélkül egyedülálló élményt nyújt ebben a műfajban. A világhírű séf, Wolfgang Puck és az étterem executive séfje, Szántó István a menü megalkotásakor követte a vasárnapi brunch hagyományait, de a minőséget és a tálalást, valamint a fogások nemzetköziségét tekintve magasan túlszárnyalják a megszokott Sunday Brunch kínálatokat.

Látványkonyha, és mennyiség helyett minőség

„A Sunday Brunch műfaj egy ötcsillagos szállodában mindig kihívás” - mesél a koncepcióról Burak Cecen, a szálloda Food & Beverage Igazgatója. „Egyfelől társítunk hozzá egy emelkedettséget, hiszen amikor a vasárnapi brunchot egy elegáns helyen fogyasztjuk el, akkor mindenképpen magasabbak az elvárásaink, másfelől azonban ott van az a tény is, hogy az 'all you can eat' kínálatok minőségével sokszor még egy ötcsillagos szállodában is lehet probléma. Mi ez utóbbit nem is engedhetjük meg magunknak és teljesen ki tudjuk küszöbölni, mert a Spago Budapest struktúrája ezt remekül lehetővé teszi. Más helyeken a teljes kínálat délben kikerül a tálalóasztalokra, és a brunch végéig lényegében ott van. Nálunk az étteremben egy látványkonyha található több élő főzős szekcióval. A Spago Budapest elkötelezett kulináris csapata a brunch ideje alatt végig dolgozik a konyhán, és folyamatosan a legfrissebb ételekkel töltik fel a szekciókat.”



Ikonikus fogások reggelire és ebédre

A Spago Sunday Brunch-ról nem hiányozhatnak a reggeli fogások, hiszen sokaknak ez az első igazi étkezése vasárnap. Helyben, frissen készült péksüteményekből és tojásos fogások széles választékából meríthetnek a vendégek, ahol az eggs benedictet sonkával, vagy a híres házilag füstölt lazaccal szolgálják fel, és a buggyantott tojás is figyelemreméltó. Aki pedig ebédelni érkezik, az egy rendkívül széles nemzetközi gasztronómiai kínálattal találkozik. „Kezdhetjük a japán konyhával, a sushi és sashimi kínálattal, melyben a Spago már nagy gyakorlattal bír, hiszen az a’ la carte étlapunk külön szekcióját képviseli sushi menünk, melyet Tetsu Yahagival (a WP Fine Dining Group kulináris fejlesztési igazgatója) közösen alkottunk meg. Folytathatjuk az olaszosabb antipasti szekcióval, ahol remek helyi sajt, sonka és szalámi választék és további különlegességek várnak. A házi készítésű tészta, pizza és hamburger természetesen elengedhetetlen a Spago esetében, de a franciák klasszikus fogása, a quiche lorraine is ott van a pulton” - sorolja a kínálatot Burak Cecen.

A Spago ikonikussá vált fogásai mellett a frissen szeletelt Black Angus Ribeye Steak minden bizonnyal a főételek csúcspontja lesz. A séf, Szántó István szerint a Rákóczi túrós nemcsak különleges megjelenése, de íze miatt is a vendégek által egyik legkedveltebb desszert, de aki egy könnyedebb, gyümölcsös pohárdesszertre vagy egy csokoládés finomságra vágyik, az is megtalálja a kedvencét.

Az étterem most is arra törekszik, hogy a mennyiség helyett a minőségre helyezze a hangsúlyt, gondosan válogatott alapanyagokat használunk, ahogyan mindig is tesszük” - meséli a séf, majd folytatja “Wolfgang Puck receptúráit követjük, mert az utánozhatatlan Spago élmény minden nap minden szakában ugyanolyan kell legyen a vendégek számára.

A Sunday Brunch borszelekciója a Michelin-díjas sommelier, Rácz Imre gondos összeállításában készült. A Spago Sunday Brunch élmény a gyermekek számára is nyitott, számukra külön gyerekbarát menü szekcióval és szórakoztató programokkal készülnek. 6 éves kor alatt ingyenesen, 12 éves korig pedig féláron vehetnek részt a vasárnapi élmény és gasztronómiai programon.

dr. Kovács T. Lóránt

Tetszett a(z) A Spago Budapest vasárnapi villásreggelije külön kategóriát képvisel magazin cikk? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) A Spago Budapest vasárnapi villásreggelije külön kategóriát képvisel magazin cikk? Írd meg véleményed!

A Spago Budapest vasárnapi villásreggelije külön kategóriát képvisel cikkhez kapcsolódó helyek

További Gastro magazin cikkek

AI alapú okos megoldás az éttermek számára

A koronavírus-járvány okozta elszigetelődés adta az inspirációt egy kis baráti társaság számára, hogy olyan közösségi applikációt fejlesszen, ami megkönnyíti az információszerzést, a tájékozódást, miközben a vendéglátóhelyek kiszolgáltatott helyzetét is orvosolni tudja. A kis közösségi alkalmazás bár népszerűvé vált, de a várt áttörést nem érte el, ezért a csapat egy inkubációs programban kapott segítséget felhasználva fejlesztette ki a jelenlegi formában elérhető rendszert.

gastro technológia, 2024.04.30.

Wolfgang Puck

Éttermei, melyek száma ma már 100 feletti, számos országban megtalálhatóak világszerte és sikerük az egyensúlynak köszönhető. Wolfgang Puck mindig arra törekedett, hogy frissen tartsa a dizájnt, és egy kicsit módosítsa az étlapot – „hogy megmaradjon a klasszikus és az innováció is. Az innováció és a hagyomány, ez az, ami tovább visz minket” – jegyzi meg.

chef, 2024.04.27.

Tavaszi zöldségek baconnel fűszerezve

A hazai táplálkozási ajánlás szerint, ha képzeletben egy tányérra rendeznénk, hogy aznap mit ettünk, akkor a tányér felét zöldségeknek és gyümölcsöknek kellene kitenniük. Ez napi öt adagot jelent. Első hallásra soknak tűnik, pedig ilyenkor tavasszal még inkább be kéne tartani ezt a szabályt, hiszen télen a vitaminraktáraink kiürülnek, amelyeket ismét fel kell töltenünk. Ehhez jönnek jól az első tavaszi zöldek: a retek, a spenót és aztán a spárga. És akinek ennyi jó kevés, fűszerezheti egy kevés baconnel, amitől máris elegáns köret vagy akár önálló fogás, gyors ebéd válik belőlük.

gastro hangulat, 2024.04.26.

Ázsiai koktélok és snackek

Az ázsiai gasztronómia már régóta hódít világszerte, ám eddig kevés figyelem irányult a koktélokra és snackekre. Ezek a kreációk nem csak az ízlelőbimbókat kényeztetik, hanem egy képzeletbeli utazásra is csábítanak.

gastro hangulat, 2024.04.13.

Spórolj akár napi 100 percet vállalkozásodnak

Az integrált fizetési rendszerek egyre gyorsabban terjednek Magyarországon, nem véletlenül. A megoldás nagyobb hatékonyságot, gyorsabb kiszolgálást, ezáltal pedig jobb vendég- és felhasználói élményt ígér.

adminisztrátoroknak, 2024.04.10.

Carbonara

A carbonara (spagetti) egy olasz étel, amely spagetti tésztából, tojásból, pecorino sajtból, pancettából, valamint frissen őrölt fekete borssal készülő szószból áll. A szószt főzőlé felöntésével keverik össze, így a végeredmény egy krémes, gazdag tésztaétel.

világnapok, 2024.04.06.

"narrow"
Gear.svg